201918jan

Tapwacht blikt terug op spannende finale NK Biertappen

201918jan

Vorige week donderdag  vond de finale van de tapwedstrijden plaats in RAI Amsterdam. Maar liefst 64 deelnemers waren dit jaar gekwalificeerd om mee te doen in de strijd om de titel 'beste biertapper van Nederland'. 

Natuurlijk was Tapwacht, als partner van de tapwedstrijden, ook aanwezig om de wedstrijd in Horecava van minuut tot minuut te bij te wonen.

“Het tappen van een glas bier is écht een vak apart. De details zijn cruciaal; van techniek tot presentatie. Maar ook aandacht voor hygiëne is van groot belang. Daar let ik als directeur van Tapwacht natuurlijk extra op," aldus Jeroen Slokkers.

Het was hard aanpoten voor de deelnemers. De jury lette nauwkeurig op het goed omspoelen van de glazen, de taptechniek en het uiteindelijk uitserveren van de producten.

Een nieuw element dit jaar was het tappen van een glas speciaalbier. Hiervoor is Brand Dubbelbock gekozen. Uiteindelijk is John Meijerink, een goede relatie van Tapwacht, met de beker naar huis gegaan. Hij volgt hiermee Frank Bruin op, die vorig jaar de titel mee naar huis nam.

Na de finale volgde nog een speciaal moment voor Tapwacht: de overeenkomst met Stichting Tapwedstrijden is voor de komende twee jaar weer verlengd!